Irak’ta iki bakan kayıp 2.5 milyar dolar için komisyon karşısına çıkacak

18-10-2022
Etiketler Irak Maliye Bakanı İhsan Abdulcabbar
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak Petrol ve Maliye bakanları ile diğer üç üst düzey yetkili, Genel Vergi Dairesi'nden çalındığı iddia edilen 2,5 milyar doların soruşturulması için Parlamento komisyonuna bilgi verecek.

Halihazırda Irak Petrol Bakanı olan İhsan Abdulcabbar, geçen ay Maliye Bakanlığına vekaleten atandıktan sonra yürüttükleri soruşturma neticesinde 3,7 trilyon Irak dinarı (2,5 milyar dolar) tutarındaki vergi fonlarının Rafidain Bankası'ndan belli gruplar tarafından çalındığına dair resmi deliller bulduklarını açıklamıştı.

Irak Parlamentosu’nda Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu üyesi Halid Rekani, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, Bakan İhsan Abdulcabbar ve Maliye Bakanı Vekili Huyam Nimet ile  Irak Genel Vergi Kurulu'nun mevcut ve eski başkanlarının komisyonda ağırlanarak ifadelerinin dinleneceğini söyledi.

Öte yandan Irak Parlamentosu Finans Komisyonu üyesi Nermin Maruf da, Irak Gümrük Kurulu Genel Müdürü Şakir Zubeydi'nin kayıp 2,5 milyar dolar hakkında komisyona çağrıldığını belirtti.

Zubeydi, 20 Ekim günü komisyon karşısına çıkacak.

Irak’ta yeni bir tartışmayı ateşleyen bu olayla ilgili BM Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis-Plasschaert de  “paranın iade edilmesi ve hizmet sektörüne harcanması gerektiği” şeklinde bir açıklama yaptı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli