Kapıda film gibi soygun!

Duhok (Rûdaw) - Türkiye’den Kürdistan Bölges’ine ihracat yapan firmalarin alacaklarını Türkiye’ye sınır kapısından yasal yollardan götüren kurye firmasına ait araca yönelik silahlı soygunda, 8 milyon dolar çalındı.

 

Haziran ayında Türkiye’den Kürdistan Bölges’ine ihracat yapan firmalarin alacaklarını Türkiye’ye sınır kapısından yasal yollardan götüren kurye firmasına ait araç, silahlı soyguna uğradı.

 

Kürdistan Bölgesi’nden aldığı 8 milyon doları çuvallar içerisinde Habur Sınır Kapısı’ndan geçiren, içerisinde 5 kişi olan kurye aracının önü sınır kapısından çıkıp TIR parkı yakınlarındaki üst geçide geldiği sırada maskeli ve ellelerinde otomatik tüfek bulunan 11 kişi tarafından kesildi.

 

Rûdaw'a konuşan kurye firması sahiplerinden ve söz konusu olayda 3 milyon doları çalınan işadamı, Türkiye'deki ortaklarının şikayetçi olduklarını ancak halen faillerin yakalanmadığını söyledi.

 

İsminin açıklanmasını istemeyen işadamı, Kürdistan'da para transferi için uygun bir yöntemin olmadığını dile getirerek, “Burada halen kamyonlarla para transferi yapılıyor. Bu yöntemde paranın her zaman çalınma riski yüksek. Bu olay Duhok piyasasını ciddi anlamda etkiledi. İnsanların güveni kalmadı” dedi.

 

Duhok'ta döviz ve para transferi şirketi sahibi Araz Celal ise, yaşanan olayın piyasayı etkilediğini, 10 bin doların transfer ücretinin 25 dolardan 40'a çıktığını belirtti.

 

Araz Celal, “O olaydan sonra mecburen para transferi için yolumuzu değiştirdik. Daha uzak olan ancak güvenli olan Dubai üzerinden par transferi yapıyoruz” diye konuştu.

 

Türkiye'de daha önce de benzer vakaların yaşadığını hatırlatan Araz Celal, “İki yıl önce aynı yerde 7 milyon dolar daha çalındı ve halen failleri yakalanmadı” dedi.