FOTO - Kürt kebapçının başarı hikâyesi...

14-05-2016
Mem Wêranî
Etiketler Hüseyin Muzaffer Defermo Kürdistan Erbil
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Erbil'de seyyar lokanta açarak iş hayatına atılan Diyarbakırlı Hüseyin Muzaffer, 6 yıl içinde bölgenin en lüks restoranlarından birini açtı.

 


 

Muzaffer, 2010 yılında Erbil'e geldiğini ve bir kafeyeryada müdür olarak çalıştığını anlattı. Daha sonra kardeşleriyle bir işyeri açmaya karar verdiklerini ancak yüksek kiraların buna engel olduğunu ifade ederek, şunları anlattı:


 


“Biz de kendi imkanlarımızla yaptığımız seyyar lokantayla başlattık. Familly Mall'un karşısında, yol kenarında kamyondan kebapçı dükkanı yaptık. Ancak, özellikle çevredeki esnaf tarafından belediyeye giden şiyayetler nedeniyle sık sık yer değiştirdik.


 


Bizi teftişe gelen belediye yetkilileri seyyar satıcalarla ilgili bir kanun olmamasından ne yapacaklarını bilemiyordu. En sonunda bizim de girişimlerimizle seyyar satıcılara bir kolaylık sağlandı; artık bir yerde 15 günden fazla kalmaksızın satışlarımızı yapabiliyorduk.



 

Seyyar lokantamızı götürdüğümüz yerlerde şikayetlerin devam etmesi üzerine 2014 yılında restoran açmaya karar verdik. 'Pazardan iş piyasasına girme zamanı geldi' diye düşündük. Kurduğumuz işyeriyle birlikte satış yelpazemizi daha da genişlettik.”


 


Kuzey Kürdistan'ın damak tatlarıyla ve acısıyla yerli ve yabancı birçok müşteri kazandıklarını ifade eden Muzafer, otantik atmosferin müşterilerine evde yemek yeme hissi verdiğini belirtti.



 

Hüseyin Muzaffer, yemek sektöründe başarılı olmanın sırlarını ise “temizlik” ve “lezzet” diye özetledi.



 

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli