Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısından rakam çıkmadı

13-06-2023
Etiketler Asgari Ücret Tespit Komisyonu Asgari Ücret İşçi
A+ A-

Haber Merkezi - Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam için bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda toplandı. Toplantı sonrasında açıklama yapan işçi temsilcisi TÜRK-İŞ Asgari Ücret Tespit Komisyonu üyesi Veli Solak, “Bayramdan önce bitmesini istiyoruz. Resmi belgeler istendi, önümüzdeki günlerde açıklama yapacağız. Herhangi bir rakam yok" dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam için bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde saat 14.00’de toplandı.

Görüşmeye işçi temsilcisi olarak TÜRK-İŞ Asgari Ücret Komisyonu Üyesi ve Haber İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, işveren temsilcisi olarak TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ve hükümet temsilcisi olarak da Çalışma Genel Müdürü Saadettin Akyıl katıldı. Komisyon toplantısı yaklaşık 1 saat sürdü.

“Herhangi bir tarih yok”

Toplantının ardından açıklama yapan Veli Solak, şunları söyledi:

“Bugün bizim Elmadağ’da beş arkadaşımızın cenazesi vardı. Öncelikle onu belirtmek istiyorum. O kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Komisyon Başkanımız ve Türk-İş Genel Başkanımız oraya katıldı. Çok kısa şunu söylemek istiyoruz. Bayramdan önce, bir an önce bitmesini istiyoruz. Toplantı her an, yarın olabilir, akşam olabilir, ertesi gün olabilir. Herhangi bir tarih yok.

Bizim Türk-İş olarak talebimiz, Türkiye yüzyılına yakışır, bir an önce bu toplantının bitmesi, asgari ücretli çalışan kardeşlerimizin günün şartlarına göre, yaşanan ekonomik krize göre, ev kiralarına göre, hayat pahalılığına göre güncellenmesini istiyoruz. Resmi belgeler istendi, önümüzdeki günlerde açıklama yapacağız. Herhangi bir rakam yok.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli