İDDİA – Mehmet Şimşek’e ‘faiz’ izni verildi

11-06-2023
Etiketler Mehmet Şimşek Recep Tayyip Erdoğan Faiz
A+ A-

Haber Merkezi - Mehmet Şimşek'e iki ayda faizi yüzde 20'ye çıkarma izni verildiği iddia edildi.

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirilen Mehmet Şimşek'e faizleri yüzde 20'ye çıkarma izni verildiğini öne sürdü.

Yüzde 8,5 olan politika faizi uzun süredir enflasyonun altında seyrediyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, faizin yükseltilmeyeceğine dair mesajlar veriyordu.

Mehmet Şimşek'in bakanlığa getirilmesi ve peşi sıra verdiği “rasyonel politika” mesajları, faizlerin de yükseleceği beklentisini doğurdu.

Merkez Bankası, seçimlerden sonraki ilk faiz kararını 22 Haziran'da açıklayacak.

“2 ay içinde Şimşek faizleri yüzde 20’ye çıkaracak”

Sedat Bozkurt, bugünkü yazısında konuya ilişkin şunları ifade etti:

“Erdoğan yapısı gereği sürekli bu alana girip girip çıkacak ama bu genel yaklaşımı etkilemeyecek. (BBDK’ya yaptığı son atama bunun fragmanı) Cevdet Yılmaz’ın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı koltuğunda oturuyor olmasının nedeni de bu. Hep Şimşek ile Erdoğan’ın arasında olacak. 2 ay içinde Şimşek faizleri yüzde 20’ye çıkaracak. Bunun onayı alınmış. Gerekmesi halinde bu oran 40’lara kadar çıkabilecek.

Ekim’e kadar Şimşek sonuç alıcı her şeyi yapabilir. Hemen aklınıza Nas gelmesin, ekonomi gerçeklik alanı. Şimşek’in elinin rahat olduğunun en önemli göstergesi Merkez Bankası’na yaptığı atamayla görüldü. Erdoğan’ın kesinlikle kabul etmeyeceği bir isim şimdi Şimşek’in tercihiyle orada oturuyor.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli