Otobüsçüler vize uygulamasından rahatsız

09-04-2017
Ahmet Aslan
Etiketler Otobüs firmaları Vize uygulaması
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne yolcu taşıyan otobüs firmaları yeni vize uygulamasından rahatsız.

 

Konuyla ilgili Uluslararası Otobüsçüler Derneği Başkan Yardımcısı Kadir Binboğa yeni vize uygulamasında sadece havayolları ile Türkiye'ye seyahat etme zorunluluğunun getirildiğini söyledi.

 

Binboğa, “Bu vize zorunluluğu karayolu ulaşımını sağlayan firmalara darbe anlamına geliyor” dedi.

 

2016 yılının Şubat ayı itibariyle her şeyin otobüs firmalarının aleyhine geliştiğini söyleyen Binboğa sözlerine şöyle devam etti:

 

“Önce Habur Sınır Kapısı üç ay süre boyunca güvenlik gerekçesiyle kapandı. Daha sonra Türkiye’nin AB ile imzaladığı mülteci geri kabul anlaşması sonucunda birden bire Irak ile Türkiye arasındaki vize uygulamasında değişiklikler oldu. İşte bu vize değişikliği karayolu ile yolcu taşıyan firmalar için sıkıntıların başlangıcı oldu.”

 

"Değişiklik sonucunda eski B1 vize uygulaması yani elektronik vize uygulaması kaldırılarak etiket vize uygulmasına geçildi" diyen Binboğa, bu sürecin fazla uzun sürmediğini 6-7 aylık bir uygulamadan sonra gelen tepkiler üzerine vize uygulamasına yeni bir sistem getirilerek B1 vize konusunda yine elektronik vize olarak alımı kolay olan yeni bir sisteme geçildiğini belirtti.

 

Binboğa yeni vize uygulamasında sadece havayolları ile Türkiye'ye seyahat etme zorunluluğunun ilan edilmesinin karayolu ulaşımını sağlayan firmalara darbe anlamına geldiğini belirterek şöyle konuştu:

 

 “2016 Şubat ayı öncesi karşılıklı olarak 10 olan sefer sayısı şu anda üç firmanın gayreti ile ancak iki sefer yapılabiliyor. Maddi ve manevi büyük zararlara uğradık. Büyük bedeller ödemiş olan karayolu yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarımız bu haksız vize uygulmasının bir an önce değiştirilmesini umut ediyor.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli