Mergesor-Derecik kapısının açılması için çalışmalar sürüyor

09-03-2021
Rûdaw
Etiketler Mergesor-Derecik Sınır Kapısı Kürdistan Bölgesi Hakkari
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Mergesor Kaymakamı Gafur Ahmed, Erbil’in Soran ilçesi ilçesi Mergesor kasabası ile Hakkari’nin Derecik (Rubarok) ilçesi arasındaki sınır kapısının açılması için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

 Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulunca, 2014 yılında yapımına başlanan Mergesor-Derecik Uluslararası Sınır Kapısı’nın açılmasına yönelik çalışmalarının tamamlanmasına karar verildi.

Rûdaw’a konuşan Mergesor Kaymakamı Gafur Ahmed, “Zêtê köyüne açılan Mergesor-Derecik Sınır Kapısı projesinin tamamlanması için çalışmalara başlayacağız. Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu projenin hayata geçilmesine onay verdi. Özel bir komisyon kuruldu ve bölgeye ortak ziyarette bulunduk” dedi.

“Koşullar uygun olursa Nisan ayı sonlarında projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz” diyen Ahmed, bu çerçevede kapının Kürdistan Bölgesi’ne düşen tarafta yolun asfaltlanacağını söyledi.

Ahmed, “Zêtê’den M ergesor’a kadarki 13 kilometrelik yol asfaltlanacak. Yol güzergahında gerekli yerleşkeler kurulacak. Bunun için de havaların uygun olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Karşılıklı ticaret ve turizme katkı sunacak”

Mergesor-Dereceik Sınır Kapısı’nın hizmete açılması ile iki taraf arasında ticaret hacminin de gelişeceğini belirten Ahmed, “Bölgeye ekonomik katkısı olacak. Ticaret ve turizm anlamında gelir kapısı olacak” dedi.

Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasında İbrahim Halil-Habur Sınır Kapısı’nın yanı sıra Duhok-Çukurca arasında Serzêrê Sınır Kapısı bulunuyor. Mergesor-Derecik Sınır Kapısı üçüncü kapı olacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli