TİM Başkanı: Irak’a ihracatımız dipte

08-09-2014
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi -Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye’nin Irak’a yaptığı ihracatın Ağustos ayında yüzde 24-25’lik düşüş yaşadığını belirterek bunun “dip” olduğunu söyledi.

 

Büyükekşi, Türkiye ihracatına ilişkin İzmir’in Çeşme ilçesinde bugün bir basın toplantısı düzenledi. Bu yılın 8 ayına bakıldığında yüzde 5,3 bir artışla 104 milyar dolar bir ihracat olduğunu belirten Büyükekşi “Son 12 ayda 157 milyar dolar ihracatı yakalamış durumdayız. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 3,5’lik bir artış var" dedi.

 

IŞİD saldırılarının ardından Türkiye’nin, büyük bölümü Kürdistan Bölgesi’ne olmak üzere Irak’a yaptığı ihracat rakamlarında önemli düşüş yaşanmıştı. Büyükekşi bu yönde sorulan bir soru üzerine şunları söyledi:

 

“Şu anda Irak’a ihracat artışını düşünemiyoruz. Ağustos ayında yaşanan yüzde 24-25’lik düşüş bir dip. Hedefimiz bundan sonra her ay kan kaybının biraz daha azalması yönünde olacak.  Hem nakliyede yaşanan sıkıntılar biraz azalıyor, hem farklı ulaşım olanakları gündemde. Ama diğer taraftan IŞİD’in vahşeti de sürüyor. NATO Zirvesi’nde alınan kararların da etkisini görmek gerek."  (Kaynak: AA)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli