D.BAKIR - Konut satışları yüzde 90 düştü

08-03-2019
Rûdaw
Etiketler Diyarbakır konut satışları düştü
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) - Diyarbakır'da yapımı tamamlanan binlerce konut, ekonomik kriz ve yüksek faiz oranları nedeniyle satılamıyor.

 

Önceki yıla göre konut fiyatları yükselmemiş olsa da Diyarbakır'da satışlar yüzde 90 oranında düştü.

 

Müteahhitlere göre, konut satışlarındaki düşüşün sebebi banka kredilerindeki yüksek faiz oranları. Bu yüzden 500 konut projesi durduruldu.

 

Rûdaw'a konuşan müteahhit Faruk Çelik, “Konut satışları yüzde 90 oranında düştü. Kredi faizleri çok yükseldi. İş yok. Büyük bir kriz var. Diyarbakır'daki kriz daha da büyük. Halk ne çalışacak bir iş bulabiliyor, ne de konut alabiliyor” dedi.

 

30 yıldır Diyarbakır'da konut inşa eden Faruk Çelik, konut fiyatlarının 200 ile 600 bin TL arasında değiştiğini, Diyarbakır'da konut fiyatlarının diğer kentlere göre ucuz olduğunu ancak buna rağmen alıcı bulamadığını söyledi.

 

Beş yıldır emlakçılık yapan Muhammet Halil Aydın ise,  “Dört aydır tek bir ev satmadım. Banka faizleri yükseldi. Hiç bir şekilde satamıyoruz. Pazarda para kalmadı” diye konuştu.

 

Çoğu kirada olan Diyarbakır haklı ekonomik sıkıntılar ve yüksek faizlerden dolayı ev alamadıklarını söylüyor.

 

Hacı Cengiz Enç, “Ev fiyatları düştü ancak halkın alım gücü yok” ifadelerini kullandı.

 

Muhammet Özçelik, “Faiz oranları düşmeden hiç kimse konut alamaz” diye konuştu.

 

Ahmet Demir, “Faiz oranları çok yüksek. Hiçbir şey alınamıyor. Her gün ancak karnımı doyurabilirim” ifadelerini kullandı.

 

Çözüm Süreci döneminde Diyarbakır'da yıllık 30 bin konut inşa ediliyordu. Ancak bir yıl içinde inşaat malzemelerinin yükselmesi sonucunda yaklaşık 500 konut projesi durduruldu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli