Dolar ve euro kaç lira oldu?

07-11-2023
Etiketler Dolar Euro Döviz kuru TL Spyker Katliamı
A+ A-

Haber Merkezi – Haftanın ilk günü dolar ve euronun TL karşısında yükseliş eğilimi devam etti.

İsrail-Hamas çatışmaları ile beraber bölgede gerilimin artmasıyla Dolar/TL ile Euro/TL kuru yeni haftaya zirvede başladı. 

Serbest piyasada 28,4660 liradan alınan dolar, 28,4680 liradan satılıyor. 30,4870 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 30,4890 lira olarak belirlendi.

Dün doların satış fiyatı 28,4410 lira, euronun satış fiyatı ise 30,5830 lira olmuştu.

Bloomberg'in haberine göre, Deutsche Bank'ın uluslararası döviz araştırmaları müdürü George Saravelos geçtiğimiz günlerde yayımladığı bir araştırma raporunda Japon Yeni'nin, Türk Lirası ve Arjantin Pesosu ile "aynı ligde" olduğunu belirterek, Türk Lirası ve Arjantin Pesosunu dünyanın en kötü performans gösteren para birimleri olarak nitelemişti. Türk Lirası bu yıl dolara karşı yüzde 51, Arjantin Pesosu ise yüzde 94 değer kaybetti.

Kırılganlığın devam ettiği bu hafta küresel piyasalarda Merkez Bankası yöneticilerinin çeşitli ortamlarda yapacağı konuşmalarda vereceği mesajlar izlenecek. ABD Merkez Bankası FED Başkanı Jerome Powell, ayrıca Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ve İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey'nin konuşmaları takip edilecek.

Geçen hafta AB'de açıklanan zayıf istihdam verileri sonrasında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarında zirveye ulaştığı değerlendirmeleri yapılıyor.

Euro, dolar karşısında Fed’in faiz artışlarında sona geldiği beklentisi ile de değer kazanıyor. Fed geçen hafta faizleri sabit tutmuştu.

Gelişmekte olan piyasaların para birimleri de son aylarda ABD'deki faiz oranları ve jeopolitik risklerin artmasıyla beraber baskı altında bulunuyordu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli