Rusya ve Türkiye, yeni Karayolu Taşımacılığı Anlaşması imzaladı

Haber Merkezi - Türkiye ile Rusya arasında yeni Karayolu Taşımacılığı Anlaşması imzalandı. Yeni anlaşma, iki ülke arasında 1988’de imzalanan Karayolu Taşımacılığı Anlaşması’nın yerini alacak.

Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında uluslararası karayolu taşımacılığı anlaşması imzalandı.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'ndeki törende Rusya adına Ulaştırma Bakan Yardımcısı Aleksey Semyenov, Türkiye adına Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar imza attı.

Törende konuşan Samsar, imzalanan yeni anlaşmanın, iki ülke arasında 1988’de imzalanan Karayolu Taşımacılığı Anlaşması’nın yerini alacağını belirtti.

İki taraf arasında hedeflenen 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak için çalışmaların devam ettini belirten Samsar, “Karayolu Taşımacılığı Anlaşması’nın oluşturacağı ahdi zeminin özellikle ticari faaliyetlerimizi pekiştireceğini değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

Rusya Ulaştırma Bakanı Semyonov da törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ile Rusya arasındaki yük taşımacılığının sürekli arttığını ve bunun da önemli bir kısmının kara yolu taşımacılığıyla sağlandığını vurguladı.

İmzalanan anlaşmanın stratejik öneme sahip olduğunu ifade eden Semyonov, bugünkü anlaşmanın karşılıklı ticaretin artmasına destek sağlayacağını söyledi.

Türk-Rus’un haberine göre, anlaşma kapsamında elektronik geçiş belgelerinin kullanımı mümkün olacak.

Toplam yüklü ağırlığı 6 tonu geçmeyen araçlar kullanılarak yapılan ikili ve transit taşımalar geçiş belgesinden muaf tutulacak.