Siyaset emlak piyasasını nasıl etkiledi?

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi’nde yapılan genel seçimlerin üzerinden haftalar geçmesine rağmen yeni hükümet kabinesi kurulmadı. Bu durumun başta gayrimenkul olmak üzere birçok ekonomiği olumsuz etkilediği ifade ediliyor.

 

Rûdaw’a konuşan emlakçı Hacı Behzad Hikmet, yeni hükümet kabinesinin kurulmasıyla piyasların canlancağını belirterek, “Kabinenin kurulması halinde gayrimenkul piyasesinde yüzde 20-30 oranında bir artış bekleniyor” dedi.

 

Hacı Behzad Hikmet, “Kurulacak yeni hükümet, seçimlerden önce sözünü verdiği projeler için çalışmalı. Memur maaşları geciktirmemli. Halka daha fazla güven vermeli. Böylece piyasalar daha da canlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

 

Gayrimenkul sahibi Dastan Fereydun ise, halkın hükümete karşı beklentilerinin yüksek olduğunu ifade ederek, “Yarım kalan projelerin tamamlanmasını bekliyoruz “ diye konuştu.

 

Emlak şirketi sahibi Hacı Selam de, siyasi gelişmelerin doğrudan emlak piyasasını etkilediğini kaydederek,, “Hükümetin kurulması geciktikçe halk daha çok zarar görecek” dedi.

 

Kürdistan Bölgesi’nde 31 Eylül 2018’de parlamento seçimleri yapılmıştı. Seçimlerden galip çıkan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) geçen ay siyasi partileri ziyaret ederek bir görüşmeler gerçekleştirmişti.

 

Yeni hükümet kabinesinin kurulmasına yönelikn görüşmelerin önümüzdeki günlerde yeniden başlaması bekleniyor.