Çalışan annelere 325 euro destek: 2 günde 12 bin başvuru

05-06-2024
Etiketler Çalışan anne Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardım Sosyal yardım
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 0-24 aylık çocuğu olan çalışan annelere sağlanacak 325 euro (11 bin 500 TL) desteğe iki günde 12 bin 246 başvuru yapıldığını açıkladı. Bakan Işıkhan ödemelerin ağustos ayında başlayacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nin ikinci fazına başvuran kişi sayısına ilişkin soru üzerine kadın istihdamının desteklenmesinin en önemli hedeflerinden biri olduğunu vurguladı.

Proje ile çalışan annelerin ve bakıcılarının kayıtlı istihdam kapsamında güvence altına alınması amaçlanıyor.

2 günde 12 bin başvuru yapıldığını dile getiren Işıkhan, projeye yönelik büyük bir talep olduğunu belirtti. Işıkhan, "Ön kayıtları 3 Haziran'da başlayan proje oldukça fazla talep gördü, ikinci gün itibarıyla toplam başvuru sayısı 12 bin 246 kişi oldu" dedi.

Ödemeler Ağustosta başlayacak

Ön kayıtların ardından kesin kayıtların temmuz ayında tamamlanacağını bildiren Işıkhan, teşvik ödemelerinin Ağustos 2024 itibarıyla başlayacağını ve 12 ay süreceğini ifade etti. Proje, 25 Ekim 2025 tarihinde sona erecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla yürütülen projenin toplam süresinin 20 ay olduğunu belirten Işıkhan, Ankara, İstanbul ve İzmir’de 0-24 aylık çocuğu olan çalışan annelerin sisteme başvuru yapabileceğini kaydetti.

Işıkhan, ödemelerin direkt anneye yapılacağını, bakıcılara ayrı bir ödeme yapılmayacağını belirtti.

7 bin kadına destek

Işıkhan, proje kapsamında 3 bin 500 çalışan anneye aylık 325 euro (11 bin 500 TL) destek sağlanacağını, bu destek ile 3 bin 500 bakıcının da istihdamı edileceğini, böylece toplamda 7 bin kadın projeden faydalanmış olacağını ifade etti. Işıkhan, projenin bütçesinin ise 15,3 milyon euro olduğunu açıkladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli