‘Merkez Bankası için düşünülen Hafize Gaye Erkan, Erdoğan ile görüşecek’

05-06-2023
Rûdaw
Etiketler Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası Mehmet Şimşek
A+ A-

Haber Merkezi – Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasının ardından Merkez Bankası Başkanı’nın da değiştirileceği yönünde beklentiler oluşurken Merkez Bankası Başkanlığı adı geçen Hafize Gaye Erkan ile ilgili Ankara'dan ilk açıklama yapıldı.

Adı açıklanmayan bir yetkilinin Reuters'a verdiği bilgiye göre, Merkez Bankası için birkaç aday daha var ancak, Hafize Gaye Erkan'ın atanmasının birkaç gün içinde tamamlanması bekleniyor. Yetkili, "Erkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşecek, kısa süre içinde. Bir tanışma olacak. Türkiye ekonomisini biliyor. Dünya ekonomileri ile daha iyi entegre olma, uluslararası normları yakalamada Şimşek ile uyum içinde çalışacağından eminim. Çok zor bir görevi olacağı malum, rezervlerin durum nedeniyle özellikle" diye konuştu.

Öte yandan Mehmet Şimşek’in Hafize Gaye Erkan ile görüştüğü öne sürüldü. NTV'nin haberine göre, Şimşek, Merkez Bankası Başkanlığı için önerdiği Erkan ile görüştü ancak görüşmeye ilişkin açıklama yapılmadı.

ABD’de yaşayan 1982 doğumlu Hafize Gaye Erkan, bankacılık, yatırımlar, risk yönetimi, teknoloji ve dijital inovasyon alanlarında uzmanlığa sahip. Erkan, halen Marsh McLennan'da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli