KULİS - Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan mı olacak?

04-06-2023
Rûdaw
Etiketler Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası Kavcıoğlu Mehmet Şimşek
A+ A-

Haber Merkezi - Ziraat Bankası eski Genel Müdürü Şenol Babuşcu, Türkiye Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun görevden ayrılacağını ileri sürdü.

Kavcıoğlu'nun yerine ABD'de tanınmış bir kadın ekonomist olan Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası Başkanlığı'na atanacağı iddia ediliyor.

Şenol Babuşcu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu odasını toplamış” ifadelerini kullandı.

Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasının ardından kulislere yansıyan bilgilere göre Merkez Bankası Başkanı da değişecek ve faiz indirimi politikası son bulacak.

Yine kulislere göre Goldman Sachs gibi global finans şirketleri ile çalışan Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası'nın yeni başkanı olacak.

Hafize Gaye Erkan kimdir?

Hafize Gaye Erkan, 1982 yılında dünyaya geldi. Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olmasının ardından eğitimine ABD’de devam etti ve finans alanında çalışmaya başladı. Çeşitli finans danışmanlığı şirketleri ve bir bankada üst düzey yöneticilik yaptı. Halen küresel finans danışmanlığı şirketi Marsh McLennan'da yönetim kurulu üyesi olarak yer alıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli