Dünya Bankası depremin Suriye’ye maliyetini açıkladı

04-03-2023
Rûdaw
Etiketler Deprem Suriye Maliye Dünya Baknası
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Dünya Bankası'na göre, 6 Şubat’ta meydana gelen Maraş merkezli depremler, Suriye'de 5,1 milyar dolarlık maddi hasara neden oldu. Bu rakam ülkenin Gayri Safi Yurt İçi Hasılası’nın (GSYİH) yaklaşık yüzde 10'una tekabül ediyor.

Dünya Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, depremin etkilediği alanda yaklaşık 10 milyon kişi yaşıyor.

Yıkımın yaklaşık yarısına denk gelen 2,3 milyar dolar; 4,2 milyondan fazla insanın yaşadığı Halep’te; 1,9 milyar dolar cihatçı örgüt HTŞ’nin kontrolündeki İdlib’de, 549 milyon dolarlık kayıp ise Lazkiye meydana geldi.

Suriye'nin ekonomik kayıpları henüz tüm boyutları işe tespit edilmedi, ancak Dünya Bankası daha ayrıntılı bir rapor öncesinde Suriye Hızlı Hasar İhtiyaç Analizi yaptıklarını söyledi.

6 Şubat'taki ikiz depremler nedeniyle Suriye genelinde 6.000'den fazla insanın hayatını kaybettiği, on binlerece kişinin de vesiz kaldığı belirtiliyor. Ayrıca kolera vakalarında da artış gözleniyor.  

Suriye, 2011 yılından bu yana savaşta olan bir ülke. Savaştan dolayı milyonlarca Suriyeli ülkelerini terk etmek zorunda kaldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw Grafik

OPEC: Küresel enerji talebi 2050'ye kadar yüzde 24 artacak

Küresel birincil enerji talebinin 2050'de geçen yıla kıyasla yaklaşık yüzde 24 artışla günlük 374,1 milyon varil petrol eşdeğerine ulaşacağı öngörülüyor.