Erbil Otomobil Fuarı'nda Çin rüzgarı

03-03-2024
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Erbil Uluslararası Otomobil Fuarı Çin Araç
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Erbil Uluslararası Otomobil Fuarı'na katılan otomobil bayilerinin yüzde 50'si Çin'den araç getiren şirketlere aitti. Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta Çin’in ürettiği araçlara talep o kadar çok ki yetkililer araçların bir kısmının Kürdistan Bölgesi'ne gelmeden önce satıldığını söylüyor.

29 Şubat günü başlayan 9. Erbil Uluslararası Otomobil, Otomotiv, Ticari Araç ve Yedek Parça Fuarı (Erbil Autoshow 2024) bugün sona eriyor.

Erbil Uluslararası Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen fuarda Çinli şirketlerin ürettiği araçlar ön plana çıktı.

Tasarımları nispeten diğer ülkelerdeki firmaların ürettiği araçlara yakın olsa da, bu otomobillerin uygun fiyata sahip olması ve satış şekli daha iyi bir pazara sahip olmalarını sağlıyor.

Fuarı ziyaret eden Karbin Derviş, daha önce eski model bir aracı olduğunu, altı aydır daha uygun bir fiyata Çinli bir araç satın aldığını ve çok memnun kaldığını söyledi.

Derviş, "Birçok özelliği olduğu için Çin malı araç almaya karar verdim. Otomobili taksitli alma şansım olduğunu görünce eski otomobilimi satıp taksitle yenisini aldım ve memnunum” dedi.

Kürdistan Bölgesi'ndeki otomotiv şirketleri geçen yıl Çin’den 12 binden fazla araç ithal etti. Kürdistan Bölgesi Ticaret ve Sanayi Bakanlığı verilerine göre, 2023’te her türden toplam 122 binden fazla araç ithal edildi.

Çin’den araç getiren MG firması satış sorumlusu Bedir Muhammed, müşterilerine onarım ve yedek parça temini gibi satış sonrası hizmetler sağladıklarını, fiyatları da düşürüp taleplere göre uyarladıklarını ve bu şekilde daha fazla araç pazarlayabildiklerini söyledi.

Geely firması temsilcisi Herim Atar da her aracın fiyatına göre taksiti olduğunu ve müşteriye değişik imkanlar sunduklarını belirtti.

Jetour firması satış sorumlusu Rezwan Muhammed de Çin marka otomobillerin tasarımının da dikkat çekici olduğunu bu araçlarda kalitenin artırıldığını dile getirdi.

 Taksitli satışlar imkanı ve fiyatlardaki indirim, Çinli firmaların daha çok müşteri çekmesine olanak sunuyor.

Böyle giderse Çinli markaların yakın gelecekte Irak’taki otomobil pazarını kontrol edeceği de söyleniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli