KÜRDİSTAN - 2 milyon dönüm tarla tehlikede!

02-08-2016
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Tarım Germiyan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) -  Güney Kürdistan’ın başta Erbil’in Mahmur ilçesi ile Germiyan bölgesi olmak üzere, bir milyon 741 bin dönüm tarlanın kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

 

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi Tarım ve Su Kaynakları Bakanlığı’ndan Nurettin Enver Botani, “Irak’a kıyasla kuraklık tehlikesi daha az olmasına rağmen, bizleri de tehlike bekliyor” dedi.

 

Özellikle Germiyan, Erbil’in  Mahmur ilçesi, Karaç, Dibege ve Güver bölgelerine dikkati çeken Botani, “Sözkonsu bölgelerde yağışın az olmasından dolayı, bir milyon 741 bin dönüm arazi kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya” diye konuştu.

 

Botani, sadece Germiyan bölgesinde 500 bin dönüm arazinin % 60’ının, Mahmur ilçesinde ise 166 bin dönüm arazinin  % 30’unun kuraklığa doğru gittiğini söyledi.

 

Bakanlık, 2010 yılında Mahmur’un Karaç nahiyesine bağlı 18 köyde 60-70 bin dönüm tarlayı korumaya alarak, çiftleçileri bu konuda eğitmişti.

 

Rûdaw’a konuşan proje sorumlusu Maksud Halid, Mahmur ve Germiyan bölgeleri dışında, ciddi tehlike olmadığını dile getirdi.

 

Kürdistan Bölgesi Tarım ve Su Kaynakları Bakanlığı Planlama Müdürü Dr. Enver Ömer, riskli bölgelerde su kuyuları açılmasını önerdi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli