Erbil Otomobil Fuarında tamamen çevre dostu araçlar dikkati çekiyor

02-03-2024
Erbil Uluslararası Otomobil Fuarı / Foto: Rûdaw
Erbil Uluslararası Otomobil Fuarı / Foto: Rûdaw
Etiketler Erbil Uluslararası Otomobil Fuarı Toyota Elektrikli Araç
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Erbil Uluslararası Otomobil Fuarı’nda bu yıl çevre dostu olarak bilinen elektrikli araçlar sergileniyor. Bu araçlar içerisinde Toyota'nın en yeni elektrikli aracı da görücüye çıktı.

9’uncu Erbil Uluslararası Otomobil, Otomotiv, Ticari Araç ve Yedek Parça Fuarı (Erbil Autoshow 2024) 29 Şubat günü başladı.

Erbil Uluslararası Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen Fuarın açılışına İçişleri Bakanı Reber Ahmed, Erbil ValisiOmid Xoşnaw, Belediyeler ve Turizm Bakanı Sasan Osman Avni Habib de katıldı.

Dokuz yıllık geçmişi ile fuar, 200 ünlü markaya ve 120 ticari kuruluşa ev sahipliği yapıyor. Pyramids Group'un ev sahipliği yaptığı fuar otomotiv sektöründeki en son yeniliklerin kapsamlı bir vitrini haline gelmiş durumda.

Fuarda bu yıl Toyota'nın en yeni elektrikli araç ürünleri de yer alıyor. Benzin sondası yerine şarj kablosu takmanız yeterli. Ne egzoz, ne de duman. İki ton 100 kilogram ağırlığında, 214 beygir gücünde olan otomobil, henüz piyasaya sürülmemiş ve fiyatı da belirlenmemiş.

Otomotiv mühendisi Dominador Starosa, Toyota’nın bu son modeli hakkında “İki pili var. Araç, tamamen şarj edildiğinde sürüş tarzınıza bağlı olarak yaklaşık 375 kilometre yol kat edebiliyor. Ne kadar az özellik kullanırsanız şarj kapasitesi de o kadar uzun olur” dedi.

BMW'nin en yeni ürünü olan XM, iki elektrikli ve benzinli motora sahip, üç ton ağırlığında, 200 beygir gücünde. Fiyatı ise 289 milyon dinar.

Satış danışmanı Elon İmad, "Arabayı evde altı ila yedi saat boyunca şarj edebilirsiniz. Araç elektrik motoruyla 80 kilometre yol kat edebiliyor” diye konuştu.

Elektrikli araçların yaygınlaşması, şirketleri şarj istasyonları kurmaya yöneltiyor.

Araç şarj cihazı satıcısı Emced Ahmed, Erbil'deki istasyonlarda kullanımının artık ücretsiz olduğunu söyledi. Ahmed, ayrıca geceleri arabanızı şarj etmek için satın alabileceğiniz küçük ev tipi şarj cihazların da bulunduğunu belirtti.

Erbil'deki çoğu benzin istasyonuna şarj makineleri kurulmuş durumda.

Erbil Uluslararası Otomobil Fuarı, 3 Mart 2024 tarihine kadar açık olacak.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli